Info om Dickie Dick Dickens!

Dickie Dick Dickens var en krim-hørespillserie som gikk på NRK Radio i begynnelsen av 1960-årene, og ble svært populær. Hørespillet var skrevet av ekteparet Rolf og Alexandra Becker i Tyskland og var en parodi på amerikanske krim-klisjéer. De første episodene ble også sendt i andre europeiske land, men slo ingen steder så godt an som i Norge.

Radioteaterets sjef Hans Heiberg oversatte hørespillet ganske fritt til norsk og kringkastingsteknikeren Paul Skoe bearbeidet og redigerte serien. Den første av til sammen 44 episoder gikk på NRK i 1962.

Skuespilleren Frank Robert var mannen bak Dickie Dick Dickens' stemme og Lasse Kolstad og Sverre Hansen hadde de bærende roller som fortellere i serien. Jack Fjeldstad tolket rollen som Jim Cooper mens Randi Nordby tolket rollen som Dickies noe dumme og meget deilige forlovede Effie Marconi.

Dickie Dick Dickens var den farligste mann på det amerikanske kontinent, og konge i Chicagos underverden. Han begynte som lommetyv og endte opp som gangsterboss.

Når Dickie Dick Dickens på et eller annet vis var truet eller i en farlig situasjon, kom han seg alltid ut av problemet på et elegant, snedig og ofte humoristisk vis. Han hadde en stor beundrer i sin kjære forlovede Effi Marconi.

Det sies at da serien ble kringkastet for første gang, i 1965, var det tomt i gatene. Dickie Dick Dickens ble da også i 2001 kåret til "Tidenes hørespill" av Nitimens lyttere.

I 1972 skrev Skoe selv en fortsettelse under tittelen "Dickie Dick Dickens i Norge", hvor Dickens og hans venner tar en sving innom Oslo.

Flere av hørespillene om Dickens er utgitt på lydbok. Serien har flere ganger gått i reprise på NRK radio, senest sommeren 2007.

Samme ektepar stod også bak radiohørespillet God aften, mitt navn er Cox.

(Den oppmerksomme lytter har kanskje registrert at "Richardson" fra "Cox" episodene dukker opp som fangevakt på toget som skal frakte D.D.D. og kumpanene hans tilbake til Chicago. Webmasters anm.)

Tilbake

Info saxet fra www.wikipedia.no